Samen het verschil

We helpen je graag. Bij structurele problemen en ook bij plotselinge veranderingen in je leven waarbij je hulp kunt gebruiken. We kijken graag naar wat de mogelijkheden zijn om jouw leven in de gemeente Doetinchem makkelijker of leuker te maken. Soms is een luisterend oor al voldoende. Gehoord en gezien worden. En is de oplossing makkelijker dan je denkt. In onze wijkcentra organiseren we heel veel activiteiten die je samen met buurtgenoten kunt gaan doen. Even eruit, iets gezelligs doen of je talenten ontdekken.

Buurtplein. Samen het verschil!

De ware kerstgedachte: Doetinchemse kok kookt gratis viergangenkerstdiner

De Doetinchemse kok Dolf-Jan Wechgelaer liep al jaren rond met het idee om een geheel verzorgd en gratis kerstdiner te bereiden voor gezinnen die het niet breed hebben. “Als kok werk ik natuurlijk altijd met de kerstdagen en zie de meest lekkere en uitgebreide diners voorbijkomen. Ik denk vaak aan de mensen en gezinnen met kinderen die dat niet kunnen betalen, en wie het ook zo gegund is om met kerst lekker te eten. Dit zou een feestelijke periode voor iedereen moeten zijn”.

Impressie Regio8

Verwendag

Nagels lakken, haren knippen en kleuren, of een luxe gezichtsbehandeling. Even niet denken aan je dagelijkse problemen; tijd voor ontspanning en tijd voor jezelf. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Schoonheidsbehandelingen zijn vaak duur of je hebt de (mantel)zorg voor een ander waardoor je niet weg kunt. Gelukkig is daar voor sommigen mensen één keer per jaar wel ruimte voor! De verwendag 2019 was een enorm succes!

Vrijwilliger Formulierbrigade

Nadat Hans Kuipers met pensioen is gegaan, gaat hij op zoek naar een zinvolle invulling van zijn vrije tijd. Een oproep waarin naar vrijwilligers wordt gezocht om een Formulierenbrigade op te starten, spreekt hem aan. Kuipers: "Ik heb ook een hekel aan het invullen van formulieren, maar ik kan het wel!". Enkele cursussen later bezoekt Hans Kuipers in oktober 2009 zijn eerste cliënt.

Sociaal tuinieren

Op initiatief van de Vrijwilligerscentrale is het in november 2019 gekomen tot de ondertekening van een intentieverklaring ‘Sociaal tuinieren’. Een mooie samenwerking van meerdere partijen die gezamenlijk hulp bieden aan bewoners met een verwaarloosde tuin.

Ontmoeten in Gaanderen

Tijdens de landelijke Week van de Eenzaamheid, werd er in Gaanderen de ‘Week van de Ontmoeting’ georganiseerd. Tijdens deze week werden er tal van activiteiten georganiseerd in het dorp Gaanderen en Slangenburg, zoals een huifkartocht, een karaoke en playbackshow en een gezellige lunch. Allemaal met als hoofddoel: in contact komen met elkaar. Maar liefst 115 mensen melden zich aan en kijken terug op een geslaagde week waarin vele leuke contacten werden opgedaan