Eten in wijkrestaurant De Zonnepot

"Je ziet mensen genieten en daar doe je het voor"

Een avond genieten van heerlijk eten en aangenaam gezelschap? Dat kan in wijkrestaurant ‘De Zonnepot’ in Oosseld. De vrijwilligers van het wijkrestaurant zorgen tweewekelijks voor een lekkere maaltijd voor inwoners uit de wijk die graag samen met anderen willen eten.

Eten in wijkrestaurant De Zonnepot

"Je ziet mensen genieten en daar doe je het voor"

Een avond genieten van heerlijk eten en aangenaam gezelschap? Dat kan in wijkrestaurant ‘De Zonnepot’ in Oosseld. De vrijwilligers van het wijkrestaurant zorgen tweewekelijks voor een lekkere maaltijd voor inwoners uit de wijk die graag samen met anderen willen eten.

Koken

Eén van de vier mensen die al sinds de oprichting van het wijkrestaurant vrijwilliger is, is Ada. "Ongeveer drie jaar geleden toen mijn dagbesteding als mantelzorger wegviel, vertelde mijn dochter dat er vrijwilligers gezocht werden voor wijkrestaurant ‘De Zonnepot’. Dat leek mij erg leuk omdat ik graag iets voor de medemens wil betekenen én ik van koken houd! Mijn man was erg enthousiast en besloot ook vrijwilliger te worden. Door De Zonnepot krijg ik weer energie. Ik kan echt mijn ei kwijt in dit werk, je maakt het hele gezelschap zo blij.

Het is echt een uitje voor de 32 bezoekers die we nu hebben. Ik plan de woensdag vrij in mijn agenda zodat ik alle tijd heb om voor te bereiden. Op dinsdag gaan we de boodschappen halen en beslissen wij ter plekke wat we gaan koken. Het is maar net waar we tegen aan lopen! We koken bijvoorbeeld Hollandse pot zoals andijvie met rookworst of hutspot met speklappen maar we koken ook Indisch, diverse soepen en toetjes. Het lijkt ons ook leuk om eens vegetarisch te koken als daar vraag naar is.

We beginnen altijd met soep en eindigen met een toetje. Er is altijd keuze uit drie hoofdgerechten zodat er voor ieder wat wils is. Je ziet mensen genieten, en daar doen wij het voor."

Beheerder de Zonneboom: "Het voelt als een avondje uit"

Beheerder Frank Lukassen van wijkcentrum de Zonneboom vertelt: "Ik ervaar het als een warme avond, niet alleen tijdens het eten maar ook onder elkaar. Voor iedereen die hier zit voelt het als een avondje uit.

Maar liefst 32 mensen komen om de twee weken eten waarvan 8 mensen betalen met de strippenkaart van Buurtplein. Het geeft een goed gevoel om het eten met alle vrijwilligers klaar te maken en op te dienen."

Je bent niet alleen

Janny is één van de mensen die regelmatig in De Zonnepot eet. Janny is 82 jaar, woont in Oosseld en kookt nog regelmatig zelf. "Zelf koken doe ik graag maar hier eens in de twee weken komen eten is veel leuker! Samen met een vriendin waarmee ik elke maandagavond kaart kom ik hier altijd eten. Het is reuze gezellig met iedereen! Op deze manier doe ik ook nieuwe contacten op. Ik betaal de bijdrage van 5 euro voor de maaltijd met mijn Buurtplein strippenkaart. Deze koop ik met mijn punten van het Meedoenarrangement. Ik gebruik mijn punten ook om seniorengym te doen en een potje bingo te spelen."

Zo kan iedereen die het financieel niet zo breed heeft ook gewoon meedoen!

Meedoen?

Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te worden voor De Zonnepot? Geef je dan op bij buurtcoach Coen via: 0314-760136.

Wil je net als Janny mee eten en leuke contacten opdoen?

Geef je dan op in wijkcentrum

de Zonneboom, Zonneplein 4, 7004 EL

in Doetinchem.

Vrijwilligers zijn goud waard!

Restaurant De Zonnepot bestaat dankzij de hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers. Binnen Buurtplein zijn honderden vrijwilligers actief, binnen gemeente Doetinchem duizenden vrijwilligers die zich regelmatig belangeloos inzetten voor een ander. De Vrijwilligerscentrale is onderdeel van Buurtplein en bemiddelt tussen vrijwilligers en organisaties en verenigingen.

Accountmanager vrijwillige inzet Jolien: "We hebben uiteenlopende vacatures op het gebied van activiteitenbegeleiding, administratie, bestuur, dieren, educatie, intensieve begeleiding, pr en communicatie, sport en spel, tuinonderhoud, eten en drinken en vervoer. Wij adviseren en ondersteunen bij het vinden van vrijwilligers of vrijwilligerswerk. Je kunt bij ons terecht met alle vragen over vrijwilligerswerk!"

Kijk voor meer informatie op de website van de Vrijwilligerscentrale of neem contact op via 0314-366734 of mail: info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl

Wat doet de Vrijwilligerscentrale Doetinchem?

Meedoen met de Buurtplein strippenkaart

Gezinnen met een inkomen tot netto 120 procent van de bijstandsnorm komen in aanmerking voor het Meedoenarrangement. Via het Meedoenarrangement kun je ook kiezen voor een Buurtplein strippenkaart. Je kunt kiezen voor een kaart van 5 of van 10 euro. 

Met de strippenkaart kun je deelnemen aan betaalde Buurtpleinactiviteiten in het wijkcentrum, bijvoorbeeld de kinderclub, het wijkrestaurant of een cursus. De strippenkaarten zijn onbeperkt geldig: met de punten van het Meedoenarrangement kun je dit jaar nog een strippenkaart aanschaffen die je volgend jaar dus ook nog kunt gebruiken!

Meedoen?

Voor meer informatie en het aanvragen van het Meedoenarrangement ga je naar www.meedoenarrangement.nl.